Top Ad unit 728 × 90

Trending

Recent Posts Widget

स्वादिष्ट बंगाली फिश फ्राई

29 May. 2017


KUMKUM Kitchen's




आवश्यक सामग्री
500 ग्राम या ७ से ८ रहूं या हिलसा मछली
१ चम्मच हल्दी पाउडर
२ चम्मच लाल मिर्च
नमक स्वाद अनुसार
१ बड़े नींबू का रस
तेल आवश्यकतानुसार

विधि -
सबसे पहले हम मछली के पीस को अच्छे से धोकर उसे मिर्ची हल्दी और नमक डालकर अच्छे से मिला लेंगे और इसमें नींबू का रस मिलाकर उसे दो घंटों के लिए रख देंगे अब हम एक पैन में आधा कप तेल डालेंगे और इसे गर्म होने देंगे जब यहां गर्म हो जाए तब इसमें मछली के पीस डाल कर दोनों तरफ पलट कर अच्छी तरह से या गोल्डन ब्राउन होने तक फ्राई करेंगे जब यह अच्छे से फ्राई हो जाए तब इसे निकाल कर एक प्लेट पर रख लेंगे हमारी फिश फ्राई तैयार है इसे हम प्याज के लच्छे और नींबू का रस डालकर सर्व करेंगे


Delicious Bengali Fish Fry

29 May 2017

  
KUMKUM Kitchen's





Essential content should be
500 grams or 7 to 8 or hilsa fish
1 spoon turmeric powder
2 teaspoon red chilli
saltaccording totaste
1 large lemon juice
oil as needed

-
Firstly, first wash the fish grindthoroughlyand add the turmeric and salt to it. Mix and add lemon juice to it and keep it for two hours. Now we will put half a cup of oil in a pan and allow it to heat when it gets heated in it. Fry on both sides, fry them on either side, or fry until golden brown. When it is well fry then remove it and put it on a plate. Our fish fry is ready. We can add the juice of onions and lemon juice will do

स्वादिष्ट बंगाली फिश फ्राई Reviewed by KUMKUM Kitchens on May 29, 2017 Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Kumkum Kitchens © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Shared by Byetnet Themes

Contact Form

Name

Email *

Message *