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झटपट बनाएं स्वादिष्ट आलू का चोखा स्वाद ऐसा जो भुला ना जाए
झटपट बनाएं स्वादिष्ट आलू का चोखा स्वाद ऐसा जो भुला ना जाए
29 May. 2017

KUMKUM Kitchen's

५-६ उबले हुए आलू
२ चम्मच सरसों का तेल
१ छोटी चम्मच धनिया पाउडर
१ छोटी चम्मच जीरा१
१ छोटी चम्मच अमचूर पाउडर
४-५ लहसुन की कलियां
१ छोटी चम्मच साबुत धनिया
१-२ सूखी लाल मिर्च
1 मध्यम आकार की प्याज
२-३ हरी मिर्च
नमक स्वादानुसार।
विधि :
सबसे पहले एक बर्तन में तेल को गर्म करे
जब तेल गर्म हो जाये तब उसमे साबुत धनिया डाल कर दरदरा कर ले उसके बाद सुखी
लाल मिर्च को छोटे टुकड़ो में काट ले
उसके बाद एक अन्य बर्तन में तेल को गर्म करके उसमे सुखी लाल मिर्च और प्याज़ को डालकर ३-४ मिनट तक अच्छे से पकाये अब इसमें लहसुन, हरी मिर्च, दरदरा किया साबुत धनिया और धनिया पाउडर डालकर अच्छे से चलायें। फिर उसके बाद उसमे मैश किये हुए आलू, अमचूर पाउडर और नमक डालकर २-३ मिनट तक भून लें। हरे धनिये से सजाकर बाटी या बाफले के साथ सर्व करें।
उसके बाद एक अन्य बर्तन में तेल को गर्म करके उसमे सुखी लाल मिर्च और प्याज़ को डालकर ३-४ मिनट तक अच्छे से पकाये अब इसमें लहसुन, हरी मिर्च, दरदरा किया साबुत धनिया और धनिया पाउडर डालकर अच्छे से चलायें। फिर उसके बाद उसमे मैश किये हुए आलू, अमचूर पाउडर और नमक डालकर २-३ मिनट तक भून लें। हरे धनिये से सजाकर बाटी या बाफले के साथ सर्व करें।
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Make a quick flavor of tasty potato, which is not to be forgotten
Ingredients :
5-6 boiled potatoes
2 teaspoons mustard oil
1 teaspoon coriander powder
1 teaspoon cumin 1
1 teaspoon amchoor powder
4-5 garlic buds
1 teaspoon whole coriander
1-2 dry red chili
1 medium sized onion
2 -3 green pepper
salt according to taste
Method :
First, heat the oil in a vessel, when the oil becomes hot, then put the whole coriander in it and crack it, then after the dry red chilli cut into small pieces,
after that heat the oil in another vessel and dry red chillies and onions Put it and cook it for 3-4 minutes. Now add garlic, green chilly, crushed dhoti, coriander and coriander powder and play them well. Then add mashed potatoes, amchoor powder and salt to it and fry for 2-3 minutes. Serve with green coriander and serve it with a bowl or baffle.
after that heat the oil in another vessel and dry red chillies and onions Put it and cook it for 3-4 minutes. Now add garlic, green chilly, crushed dhoti, coriander and coriander powder and play them well. Then add mashed potatoes, amchoor powder and salt to it and fry for 2-3 minutes. Serve with green coriander and serve it with a bowl or baffle.
झटपट बनाएं स्वादिष्ट आलू का चोखा स्वाद ऐसा जो भुला ना जाए
Reviewed by KUMKUM Kitchens
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May 29, 2017
Rating: 5
Tags :
KUMKUM Kitchens

About Kumkumkitchens
Number of Entries : 35Hi....... Wel Come To Kumkum Kitchens I am Ranu Kusmariya, A Home Maker, I love cooking and I love to cook for my family and friends. My recipes are simple with ingredient which are easily available. I am passionate about food and experimenting with New recipes. I always love to serve people and one day I come up with the idea of this website. Here you can find recipes of vegetarian, Non-vegetarian, breakfast, snacks, sweets, Cakes and many more.
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